Udgivelser

Bøger af Signe Wulff

I køkkenet med Karen Blixen

For Karen Blixen var gastronomi en kunst på lige fod med litteratur, musik og maleri.

Derfor gik hun til gastronomien med dannelse, selvbevidsthed, passion, ufravigelige kvalitetskrav og høje forventninger. Med en ukuelig vilje lykkedes det Blixen at stable et køkken op på farmen i Afrika. Hendes madlavning gik fra et absolut nulpunkt hvad angik håndelag, udstyr og råvarer og endte med at blive kaldt det afrikanske kontinents svar på Ritz.

Da hun blev forfatter, lagde hun kogekunsten på hylden – i hvert fald den udførende del. For Karen Blixen forblev en stor gourmet hele livet og brugte hyppigt sin gastronomiske viden i sine fortællinger.

I køkkenet med Karen Blixen tager læseren med på kulinarisk vandring gennem Karen Blixens liv og forfatterskab. Den følger i forfatterindens fodspor fra barndomshjemmet til Britisk Østafrika og videre til Paris, New York og tilbage til Rungstedlund – med afstikkere i form af farverige beretninger fra gastronomiens kulturhistorie.

Bogen gengiver også – for første gang – over 40 af Karen Blixens egne yndlingsopskrifter fra hendes læretid som kokkeelev i København. Og så kommer den med et nyt bud på den rigtige menu fra Babettes gæstebud. med tilhørende opskrifter.

Udgaver

Hardcover i lærredsindbinding
E-bog
Lydbog

Køb bogen her.

Læs anmeldelser af bogen her …

KAREN BLIXENS KOGEBOG

Husker man menuen fra Babettes gæstebud, ved man godt, at Karen Blixen havde en særlig sans for den finere, franske kogekunst. Men at hun også havde flair for håndværket, var i lære som kok i 1920’erne og forvandlede sit køkken på farmen uden for Nairobi fra det rene ingenting til det afrikanske kontinents svar på Ritz, er en mindre kendt side af vores store danske forfatterindes begivenhedsrige liv.

Denne bog samler 150 opskrifter, som har haft betydning for Karen Blixen – blandt andet menuer beskrevet i breve og fortællinger, måltider fra køkkenet på Rungstedlund og Denys Finch Hattons livretter. Opskrifterne er alle ledsaget af en fortælling og præsenteret i en form, der gør det nemt at genskabe dem i et moderne køkken og genoplive Blixens gastronomi derhjemme.

Køb bogen her.

Til bords med Babette & Blixen

Karen Blixens fortælling Babettes gæstebud, der handler om den franske, kvindelige mesterkok, som bruger hele sin gevinst fra nationallotteriet på ét måltid og tryllebinder et selskab af puritanere med sin kogekunst, er en af forfatterskabets mest populære.?

Signe Wulff fortæller her om Babettes restaurant i Paris, undersøger menuens retter og komponenter til bunds og viser, hvordan Karen Blixen trak på egne erindringer, sin fars forfatterskab og røverhistorier fra gastronomiens kulturhistorie, da hun skrev sin fortælling.

Bagerst i bogen findes opskrifter på Babettes legendariske fire-retters menu bestående af skildpaddesuppe, blinis Demidoff, vagtler i sarkofag og frugt, så læseren kan lave verdenslitteraturens mest berømte måltid derhjemme.

Køb bogen her.

Menu og opskrifter fra Babettes gæstebud

Middagen fra Karen Blixens fortælling Babettes gæstebud er verdenslitteraturens mest berømte måltid. Men efter fortællingen blev filmatiseret i 1987, stjal filmmenuen rampelyset, og Blixens menu gik lidt i glemmebogen.

I denne bog findes opskrifterne til Blixens oprindelige Babette-menu bestående af skildpaddesuppe, blinis Demidoff, vagtler i sarkofag og frugt. De er baseret på anvisninger fra gamle kogebøger, der findes i Karen Blixens bibliotek, men er her redigerede og bringes i en form, så du kan lave storytellerens genistreg af et måltid hjemme i dit eget køkken.

Køb bogen her.