Opskrifter til Babettes gæstebud

Menuen fra Karen Blixens populære fortælling er blevet genopført masser af gange. Men siden Gabriel Axels Oscar-vindende filmatisering af Babettes gæstebud fra 1987 er det filmmenuen, der har dannet skole blandt alverdens kokke og køkkenentusiaster.

Mærkeligt nok er Blixens egen menu, som hun har beskrevet den i fortællingen, gået i glemmebogen. Og verden over opføres verdenslitteraturens mest berømte måltid igen og igen – uden at skele til Blixens oprindelige tekst. Der er intet i vejen med Gabriel Axels filmatisering, men han havde bare en dagsorden om at få maden til at se flot ud på film.

Her findes opskrifterne fra Babettes oprindelige middag. De er baseret på anvisninger fra Karen Blixens egne kogebøger, men de er redigerede og tilpassede, så man kan lave dem i et moderne køkken.

Opskrift på (forloren) SKILDPADDESUPPE
Klik her …

Opskrift på BLINIS DEMIDOFF– halvmåneformede blinis med kaviar
Klik her …

Opskrift på CAILLES EN SARCOPHAGES – vagtler tilberedt i udhulede trøfler
Klik her …

Opskrift på Babettes FRUGTSERVERING
Klik her